AV-ARKKI X ORION

Erikoisnäytökset

TAIDETTA TAITEEN VUOKSI

Cinema Orionin ja suomalaisen mediataiteen keskus AV-arkin uusi esityssarja

Taidetta taiteen vuoksi tarjoaa kausittain vaihtuvien teemoja alla monipuolisen kattauksen kokeellista elokuvaa ja mediataidetta, uunituoreita helmiä ja arkistojen aarteita, Suomesta ja kaikista maailman kolkista. Sarjan yhteydessä järjestetään myös keskustelutilaisuuksia ja esitetään live-teoksia. Ensimmäisen syksyn teema “ruumis mikro- ja makrokosmoksessa” jakautuu kolmeen osaan: työ, seksi ja kuolema.

Näytöksiin on vapaa pääsy – tule ja ylläty!

20.9. KLO 17:00 NEXT LEVEL: TAIDETTA TAITEEN VUOKSI

Uusi esityssarja avaa osana R&A Shorts – Cut to the Chase -ohjelmistoa. Teoksissa tutkitaan niin tunne- kuin ruumiillista työtä, taiteilijoina Sylvia Schedelbauer, Diana Vidarascu, Colectivo Los Ingrávidos, Alisa Javits, Sampsa Virkajärvi ja Cecelia Condit. Illan päättää Mika Taanilan live cinema -teoksen I Might Be Stuck Suomen ensiesitys. Vapaalipun näytökseen voit lunastaa täältä: https://hiff.fi/elokuvat/lyhytta-toisella-tasolla-taidetta-taiteen-vuoksi/

1.11. KLO 17:00 TAIDETTA TAITEEN VUOKSI: RUUMIS MIKRO- JA MAKROKOSMOKSESSA (SEKSI)

Pikkujoulukauden kynnyksellä syvennytään lisääntymiselinten ihmeelliseen maailmaan. Sukupuolen ja seksuaalisuuden moninaisuuden peilistä tarkastellaan niin kosmologisia ja kulttuurihistoriallisia kuin sote-järjestelmiin liittyviä törmäyksiä. Tarkempi ohjelma julkaistaan lokakuussa. 

13.12. KLO 17:00 TAIDETTA TAITEEN VUOKSI: RUUMIS MIKRO- JA MAKROKOSMOKSESSA (KUOLEMA)

Kauden viimeinen näytös lähestyy vääjäämätöntä: kuolemaa ja hajoamista. Teoksissa kysytään, mitä on kuoleman tuolla puolen ja tutkitaan myös kuolemaa filmimateriaalin pinnassa. Tarkempi ohjelma julkaistaan lokakuussa.