Info

Kuva: Mikko Lyytikäinen

Helsingin Kampissa sijaitseva tunnelmallinen Elokuvateatteri Orion on art déco -kauden helmi. Mykkäelokuvalle rakennettu teatteri on ollut yhtäjaksoisessa teatterikäytössä maaliskuusta 1928 lähtien, jolloin teatteri avattiin yleisölle. Teatterisalin pehmeitä nojatuolinomaisia istuimia on usein sanottu ”kaupungin mukavimmiksi”.

Vuoden 2019 alusta lähtien teatterin toiminnasta on vastannut Elävän kuvan keskus ELKE ry, jonka tavoitteena on ylläpitää Orionissa aktiivista esitystoimintaa ja rikastuttaa kaupungin elokuvatarjontaa monipuolisella ohjelmistolla, joka sisältää niin uusimpia art house -elokuvia kuin klassikoitakin, unohtamatta mediataidetta ja liikkuvaa kuvaa perheen pienimmille. Elokuvateatteri Orion tarjoaa tiloja myös elokuvakasvatus- ja ja elokuvakulttuuritoimintaan.

Yhteystiedot ja sijainti

Elokuvateatteri sijaitsee osoitteessa Eerikinkatu 15, 00100 Helsinki.

Teatteriin voi lähettää sähköpostia osoitteeseen info(a)cinemaorion.fi tai soittaa numeroon 050 475 7572 teatterin aukioloaikoina. Teatteri avataan 45 min. ennen päivän ensimmäistä näytöstä. Näytösajat ovat nähtävillä etusivulla.

Kulkuyhteydet

Elokuvateatteri sijaitsee erinomaisten kulkuyhteyksien päässä Kampissa. Lähin metroasema on Kamppi, joka sijaitsee 500 metrin päässä teatterista. Lähin raitiovaunupysäkki (linjat 7 ja 9) on 250 metrin päässä Kampintorilla ja bussilinjat 14 ja 18 pysähtyvät vain 150 metrin päässä Albertinkadulla.

Esteettömyys

Tällä hetkellä Elokuvateatteri Orion ei ole valitettavasti esteetön. Pahoittelemme asiaa ja pyrimme korjaamaan tilanteen mahdollisimman pian.

Pyydämme ystävällisesti ilmoittamaan etukäteen teatterin lipunmyyntiin tai info(a)cinemaorion.fi -osoitteeseen saapumisesta näytökseen pyörätuolilla, jotta voimme varata riittävästi henkilöstöä paikalle sujuvan palvelun takaamiseksi. Toistaiseksi tilaan ei voida järjestää pääsyä sähköpyörätuolilla.

Liput ja lipunmyynti

Normaali lipun hinta on 10 euroa.

Erikoisnäytökset
Liput matineanäytöksiin ja erikoisnäytöksiin ovat 8 euroa.

Sarjakortti
5-lipun sarjakortti maksaa 45 euroa ja on voimassa 12 kk.
Osta sarjakortti verkkokaupasta.

Alennuslippu
8 euron alennuslippuun ovat oikeutettuja alle 10-vuotiaat lapset, eläkeläiset, opiskelijat, työttömät, varusmiehet ja siviilipalvelusmiehet.

Lippujen hinnat sisältävät 10% arvonlisäveron.

Lippujen varaus
Lippuja näytöksiin voi varata nettikaupan kautta. Varatut liput tulee lunastaa 30 minuuttia ennen näytöksen alkua, jonka jälkeen ne vapautuvat myyntiin.

Maksutavat
Liput näytöksiin voi maksaa verkkokaupassa tilauksen yhteydessä tai teatterin lipunmyyntipisteessä.

Verkkokaupassa voi maksaa yleisimmillä pankki- tai luottokorteilla. Maksun voi suorittaa myös verkkopankin kautta. Maksaminen tapahtuu Paytrail Oyj:n sivuston kautta.

Maksuvälineinä käyvät myös Smartum-, Virike- ja Tyky-paperisetelit, Smartum Saldo – ja Edenred Ticket Virike -maksukortit sekä ePassi-mobiilimaksutapa, joilla voi maksaa ainoastaan teatterin lipunmyyntipisteessä.

Vaihto- ja palautusoikeus
Ostettuja lippuja ei lunasteta eikä vaihdeta takaisin.

Asiakaspalaute

Haluatko antaa asiakaspalautetta, toivoa elokuvaa tai tulla mukaan Orionin toimintaan talkoolaisena? Lähemällä sähköpostia osoitteeseen info(at)cinemaorion.fi, olet mukana kehittämässä Cinema Orionin toimintaa entistä paremmaksi. Kiitos!