KLUBITAPAHTUMAT

Tämän sivun tapahtumat ovat avoimia Orion-klubin jäsenille. Tapahtumat ovat ilmaisia. Turvallisuussyistä osallistujamäärät ovat rajoitettuja. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

Mikäli joudut peruttaamaan tulosi, niin ilmoitathan siitä meille etukäteen osoitteeseen [email protected]. Tervetuloa mukaan klubiin ja tapahtumiin!

Tulevat tapahtumat

VIERAILU KANSALLISEN AUDIOVISUAALISEN INSTITUUTIN FILMIVARASTOON 29.11.2021 KLO 18

Tutustumme KAVIn ylläpitämän filmi-arkiston saloihin. Kallion sisään louhitusta tilasta löytyy kymmeniä tuhansia elokuvia filmikeloina. Kierroksen oppaana toimii arkistonhoitaja Petteri Kalliomäki. Kierros kestää noin tunnin. Arkisto sijaitsee Otaniemessä, Espoossa.

Mukaan mahtuu 15 klubilaista. Jäsenet voivat varata itselleen vain yhden lipun.
Varaa paikkasi tutustumiskierrokselle Cinema Orionin verkkokaupasta: https://tickets.cinemaorion.fi/fi/events/pwdg/event_buybox/show/6165690ad56e055c128b4567

Ilmoitamme tarkan kokoontumispaikan ja -ajan mukaan tuleville 23.11. sähköpostitse. Muistathan siis lisätä sähköpostiosoitteesi, kun varaat lipun!

Huom. Jos joudut peruuttamaan tulosi, niin laitathan meille tietoa asiasta osoitteeseen [email protected], niin pystymme vapauttamaan paikkasi seuraavalle jonossa.

Menneet tapahtumat

VALUVA KUOLEMA – THE BLOB tiistaina 17.8.2021 klo 19.30

Elokuvassa Valuva kuolema – The Blob (Irvin Yeaworth, USA, 1958, 86 min, K16) maalaisteinit Steve (Steve McQueen) ja Jane (Aneta Corseaut) ihmettelevät lähistölle putoavaa meteoriittia, pian kuitenkin käy selväksi, että kylää ei ravistelekaan pelkkä meteoriitti vaan sen mukana saapunut vierailija ulkoavaruudesta. Elokuva on yksi tunnetuimmista esimerkeistä klassisen scifi-elokuvan kultakaudelta. Se on myös ensimmäinen Steve McQueenin (kreditoitu: Steve Andrews) päärooli pitkässä elokuvassa

CINEMA ORION -KIERROS KLUBILAISILLE SU 1.11.2020 KLO 13

Tervetuloa tutustumaan Helsingin vanhimman ja kauneimman elokuvateatterin alkuvaiheisiin! Mukaan mahtuu 25 ensimmäisenä ilmoittautunutta.

Keväällä 1928 avattiin Eerikinkadulla elokuvateatteri, joka hurmasi aikalaisyleisön viehättävällä art deco -tyylillään. Millainen oli oman aikansa uudenaikaisin teatteri ja millaiseen teatterikaupunkiin se perustetiin? Muun muassa näihin kysymyksiin vastaa elokuvatutkija Outi Hupaniittu opastamallaan teatterikiinteistön tutustumiskierroksella.

Kierroksen aikana pääset myös kurkistamaan myös ”kulissien taakse” eli teatterin konehuoneeseen, jossa teatterinhoitaja Minna Nurmi esittelee esityskaluston ja kertoo koneenkäyttäjän työstä.