KLUBITAPAHTUMAT

Tämän sivun tapahtumat ovat avoimia Orion-klubin jäsenille. Tapahtumat ovat ilmaisia. Turvallisuussyistä osallistujamäärät ovat rajoitettuja. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

Mikäli joudut peruttaamaan tulosi, niin ilmoitathan siitä meille etukäteen osoitteeseen [email protected]. Tervetuloa mukaan klubiin ja tapahtumiin!


Tulevat tapahtumat

Ei tapahtumia tällä hetkellä.

Menneet tapahtumat

TERVETULOA VIERAILEMAAN TARINOITA TIENPIENTAREELTA -NÄYTTELYYN ELOKUVAOHJAAJA JA NYKYTAITEILIJA MAIJA BLÅFIELDIN JOHDOLLA KE 22.2.2023 KLO 17:30.

Orionklubilaisten talven elokuva-aiheinen vierailu suuntautuu Helsingin Taidehalliin ja siellä Maija Blåfieldin itsensä opastamaan näyttelyyn. Hänen teostensa keskeisiä aiheita ovat todellisuuden monitulkintaisuus, jokapäiväisen elämämme toisin kokeminen ja ihmisen suhde ympäristöönsä. Blåfieldin liikkuvan kuvan teokset sijoittuvat kokeellisen elokuvan ja dokumenttielokuvan välimaastoon, jonka lisäksi hän työskentelee muun muassa valokuvan ja kirjoittamisen keinoin. Taiteilijana Blåfield on ennen kaikkea tarinankertoja, jonka teoksissa on aina mukana myös hienovaraista huumoria.

Mukaan mahtuu 20 ensiksi ilmoittautunutta klubilaista. Ilmoittautumiset pyydetään lähettämään 20.2. mennessä osoitteeseen [email protected]
Ryhmäläisillä ei tarvitse olla museokorttia. Helsingin Taidehalli tarjoaa sisäänpääsyn.

Ilmoittautuneilla ryhmäläisillä on mahdollisuus tutustua näyttelyyn ke 22.2. jo ennen klo 17:30 alkavaa opastettua kierrosta. Ilmoitattehan saapuessanne Helsingin Taidehallin lippukassalle, että olette tulossa Maija Blåfieldin opastetulle kierrokselle.

**

ANNIE ERNAUX: SUPER 8 -VUODET

Tervetuloa Annie Ernaux: Super 8 -vuodet -ennakkonäytökseen Cinema Orioniin ma 12.12.2022 klo 17.45.

**

Tervetuloa vierailemaan rikoksen ja rakkauden kaduilla näyttelyyn lavastaja Minna Santakarin johdolla ti 8.11.2022 klo 16:30.

Orionklubilaisten syksyn elokuva-aiheinen vierailu suuntautuu Hakasalmen huvilaan ja siellä Santakarin kuratoimaan Rikoksen ja rakkauden kaduilla -näyttelyyn, joka esittelee elokuvien ja televisiosarjojen Kallion. 

Ryhmäläisillä ei tarvitse olla museokorttia, Helsingin kaupunginmuseo tarjoaa sisäänpääsyn. Tervetuloa mukaan tutustumaan yhdessä elokuvien Kallioon!

**

SAMPO FESTIVAALI KUTSUU ORION-KLUBIN JÄSENET MUKAAN ELOKUVANÄYTÖKSIINSÄ!

Aikuisille ja lapsille suunnattu nukketeatterifestivaali SAMPO tarjoaa 24.-28.8.2022 teatteriesitysten ohella työpajoja, näyttelyitä, elokuvia, keskusteluja ja koulutusta ammattilaisille. Kuudetta kertaa järjestettävän festivaalin elokuvanäytökset nähdään Cinema Orionissa tällä viikolla. 

Sampo festivaali tarjoaa kumpaankin näytökseen 20 vapaalippua Orion-klubin jäsenille.

**

BECOMING COUSTEAU -ELOKUVAN NÄYTÖS 25.4.2022 KLO 19.30

Tervetuloa Becoming Cousteau -elokuvan näytökseen! Voit lunastaa ilmaislippusi näytökseen täältä! Lipun saa lunastettua ainoastaan klubikorttisi koodia käyttämällä.

Näytöksen alustaa meribiologi, FT Jessica Haapkylä, joka on tutkinut väitöskirjassaan ilmastonmuutoksen vaikutuksia koralleihin Australiassa ja Indonesiassa. Lisäksi hän on sukeltanut monilla muillakin koralliriutoilla ympäri maailmaa. Haapkylällä on kokemusta Cousteaun perheestä, sillä hän työskenteli vuosituhannen vaihteessa The Cousteau Society -järjestössä Pariisissa tiedesihteerinä ja ohjaajana lasten ympäristökasvatusohjelmassa Ranskan Polynesiassa Jean-Michel Cousteaun Ocean Futures Society -järjestössä. Hänen innostuksensa meribiologiaan ja sukeltamiseen lähti liikkeelle Cousteaun elokuvista ja Meren salaisuudet -tv-sarjasta.

**

VIERAILU KANSALLISEN AUDIOVISUAALISEN INSTITUUTIN FILMIVARASTOON 29.11.2021

Tutustumme KAVIn ylläpitämän filmi-arkiston saloihin. Kallion sisään louhitusta tilasta löytyy kymmeniä tuhansia elokuvia filmikeloina. Kierroksen oppaana toimii arkistonhoitaja Petteri Kalliomäki. Kierros kestää noin tunnin. Arkisto sijaitsee Otaniemessä, Espoossa.

Mukaan mahtuu 15 klubilaista. Jäsenet voivat varata itselleen vain yhden lipun.

**

PALEFACEN JA LAULAVAN UNIONIN KONSERTTI 20.11.2021

Arvoisa Orion-klubilainen!
Toivotamme sinut lämpimästi tervetulleeksi ensi lauantaina 20.11. PALEFACE JA LAULAVA UNIONIN keikalle Cinema Orioniin Kettupäiville.

Konsertti alkaa kello 21:00 ja ovet saliin avataan kello 20:30

Kettupäivät on Elävän kuvan keskus ELKE ry:n järjestämä vuosittainen yhteiskunnallisten elokuvien tapahtuma, joka järjestetään tänä vuonna 19.-21.11. luonnollisestikin elokuvateatteri Orionissa. Tutustu festivaaliin ja sen ohjelmistoon osoitteessa www.kettupaivat.net

**

VALUVA KUOLEMA – THE BLOB tiistaina 17.8.2021 klo 19.30

Elokuvassa Valuva kuolema – The Blob (Irvin Yeaworth, USA, 1958, 86 min, K16) maalaisteinit Steve (Steve McQueen) ja Jane (Aneta Corseaut) ihmettelevät lähistölle putoavaa meteoriittia, pian kuitenkin käy selväksi, että kylää ei ravistelekaan pelkkä meteoriitti vaan sen mukana saapunut vierailija ulkoavaruudesta. Elokuva on yksi tunnetuimmista esimerkeistä klassisen scifi-elokuvan kultakaudelta. Se on myös ensimmäinen Steve McQueenin (kreditoitu: Steve Andrews) päärooli pitkässä elokuvassa

**

CINEMA ORION -KIERROS KLUBILAISILLE SU 1.11.2020 KLO 13

Tervetuloa tutustumaan Helsingin vanhimman ja kauneimman elokuvateatterin alkuvaiheisiin! Mukaan mahtuu 25 ensimmäisenä ilmoittautunutta.

Keväällä 1928 avattiin Eerikinkadulla elokuvateatteri, joka hurmasi aikalaisyleisön viehättävällä art deco -tyylillään. Millainen oli oman aikansa uudenaikaisin teatteri ja millaiseen teatterikaupunkiin se perustetiin? Muun muassa näihin kysymyksiin vastaa elokuvatutkija Outi Hupaniittu opastamallaan teatterikiinteistön tutustumiskierroksella.

Kierroksen aikana pääset myös kurkistamaan myös ”kulissien taakse” eli teatterin konehuoneeseen, jossa teatterinhoitaja Minna Nurmi esittelee esityskaluston ja kertoo koneenkäyttäjän työstä.