Kettupäivät 7.-8.11.2020

Yhteiskunnallisen elokuvan tapahtuma Kettupäivät Cinema Orionissa 7.–8.11.2020

KETTUPÄIVÄT, yhteiskunnallisiin elokuviin keskittyvä elokuvatapahtuma, saapuu jälleen Cinema Orioniin 7.–8.11.2020. Tänä poikkeuksellisena syksynä Kettupäivien elokuvat pohdiskelevat ihmisen ja luonnon välistä suhdetta.

Kettupäivät järjestettiin yli 30 kertaa kotimaisen lyhytelokuvan kilpailuna, mutta viime vuonna kettu heräsi jokusen vuoden talviuniltaan yhteiskunnalliseen elokuvaan sekä inhimillisiin tarinoihin panostavana tapahtumana.

Festivaalien avajaiselokuvana nähdään Nightingales in Berlin, joka kysyy, voiko musiikki olla kieli ihmisen ja eläimen välillä. Sunnuntaina 8.11. Pirkanmaan elokuvakeskus järjestää alkuperäiskansoihin keskittyvän keskustelu- ja elokuvakokonaisuuden, johon sisältyy alkuperäiskansoihin pureutuva keskustelu Arktisen elämän hengitys’ sekä Anerca – elämän hengitys -elokuvanäytös.

Lisäksi festivaalilla nähdään mm. Jörn Adolphin ohjaama, kirjailija-aktivisti-metsänhoitaja Peter Wohllebenin menestyskirjaan perustuva Hidden Life of Trees sekä Mongoliaan sijoittuva dokumentti Eagle Huntress, jossa 13-vuotias Aisholopan pääsee ensimmäisenä tyttönä kahteentoista sukupolveen oppimaan uiguurinomadien kotkien kesytys- ja metsästysperinnettä. Tapahtuman ohjelmistossa on myös Milk County, islantilaisen Pässit-ohjaaja Grímur Hákonarsonin draamakomedia maitotilan Ingestä, joka nousee kapinaan paikallista osuuskuntaa vastaan.

Kettupäivien yhteydessä järjestetään jo toista kertaa ’Mikä ketuttaa?’ -ideakilpailu.

Kilpailussa etsitään raikkaita ideoita ja elokuva-aiheita, jotka kertovat tästä maailmasta, pureutuvat ongelmiin, löytävät uusia näkökulmia, ovat yleisiä tai omakohtaisia, omaperäisiä, poliittisia, yhteiskunnallisia, hyviä, kummallisia tai muuten vaan merkittäviä. Ketutuksen kenttä ja sfääri olivat vapaita, samoin kuin tyylien ja lajien kirjo. Ideakilpailuun osallistumista on jatkettu 31.10. puoleenyöhön asti, kilpailukutsu: www.cinemaorion.fi/kilpailu

*Cinema Orionin näytöksissä salin katsojamäärää on rajoitettu. Turvavälit, maskit ja käsidesi ovat käytössä.

Lipunmyynti ja koko ohjelma julkistetaan 27.10.

FB-tapahtuma:www.facebook.com/events/282356769523002

Kettupäivien FB-sivu: http://www.facebook.com/kettupaivat

Lisätietoja Kettupäivät-festivaalista: [email protected]