Japanilaisia kissaelokuvia Cinema Orionissa 8.8.

Helsinki Cine Aasia ja Cinema Orion juhlistavat kansainvälistä kissapäivää sunnuntaina 8.8. japanilaisilla kissaelokuvilla. Ohjelmiston muodostavat tänä vuonna 3D-animoitu Aya ja noita (2020), draamakomedia Rent-a-Cat (2012) ja Suomen teatteriensi-iltansa saava toimintakomedia Neko Samurai (2014). Elokuvat esittelee japanilaisen elokuvan ja animen tutkija Eija Niskanen. Kissaelokuvapäivässä jaetaan myös tuotelahjoituksia ja arvontapalkintoja.

Kissaelokuvapäivän aloittaa legendaarisen Studio Ghiblin ensimmäinen täysin 3D-animoitu elokuva Aya ja noita (2020). Goro Miyazakin ohjaamassa ja Diane Wynne Jonesin menestysromaaniin perustuvassa filmissä Aya asustelee lastenkodissa tuiki tietämättömänä oikean äitinsä maagisista voimista. Kodin asukkaat tottelevat jostain syystä hänen kaikkia oikkujaan. Kun mystinen kaksikko adoptoi Ayan luokseen, tassuttelee hänen elämäänsä noitien musta kissa Thomas. Elokuvassa on suomenkielinen tekstitys. Näytös alkaa klo 15.00.

Tapahtumaa jatkava Rent-a-Cat (2012) edustaa rakastetuimpien kissaelokuvien parhaimmistoa. Naoko Ogigamin ohjaamassa draamakomediassa kolmekymppisellä Sayokolla (Mikako Ichikawa) on kämppä täynnä kissoja, mutta ei miestä. Hän päättää hankkiutua avioon ja siinä ohessa vuokrata kissojaan seuraa kaipaaville yksinäisille ihmisille. Elokuvassa on englanninkielinen tekstitys. Näytös alkaa klo 17.00.

Kissaelokuvapäivä huipentuu Yoshitaka Yamaguchin ohjaamaan toimintakomediaan Neko Samurai (2014). Suosittuun TV-sarjaan perustuvassa elokuvassa Miekkamies Kyutaro Madarame (Kazuki Kitamura) osuu kaupunkiin, jossa kaksi heimoa, toinen kissoista pitävä ja toinen koiria fanittava, käyvät kilpaa. Koiraklaani palkkaa Kyutaron tappamaan kilpailevan klaanin johtajan kissan Tamanojon, mutta eihän hän siihen kykene, vaan nappaa söpön kissan omakseen. Elokuvassa on englanninkielinen tekstitys. Näytös alkaa klo 19.30.

Tapahtuman suojelija on eläinsuojelukonkari ja Kissamuseon perustaja Hannele ”Hanu” Luukkainen. Kaikki elokuvat esittelee animen ja japanilaisen elokuvan tutkija ja kissojen ystävä Eija Niskanen.

Kissaelokuvapäivän ohjelmisto: https://cinemaorion.fi/erikoisnaytokset/kissaelokuvapaiva/                                                                                                

Liput (9/11 €) tulevat myyntiin 27.7.2021.

Lisätiedot:
Saija Holm / Tiedottaja, Cinema Orion / [email protected] / 050 355 82 74
Minna Nurmi / Teatterinhoitaja, Cinema Orion / [email protected] / 050 376 6338