CHAPLININ REVYY

USA, 1959

Chaplinin Revvyy on kooste kolmesta lyhytelokuvasta (Koiranelämää, Kivääri olalle vie!, Susi lammasten vaatteissa), jotka on sidottu yhteen yhdeksi kokopitkäksi elokuvaksi

Koiranelämää on hellyttävä tarina Chaplinin rakastetusta kulkurista ja hänen pienen karvaisen kaverinsa selviytymisestä rankasta slummista. Koiranelämää on kutsuttu ”elokuvan ensimmäiseksi täydelliseksi taideteokseksi”.

Kivääri olalle vie! on varhainen esimerkki Chaplinin sotasatiirista, johon hän myöhemmin palaisi Diktaattorin merkeissä. Elokuvassa Chaplin esittää hölmöä sotilasta ensimmäisen maailmansodan tiimellyksessä. Tilanteen vaatiessa hän kuitenkin kykenee sankarillisiin tekoihin. Elokuvassa nähdään myös Chaplinin varhaisten elokuvien vakiokasvo Edna Purviance, sekä Chaplinin isoveli Sydney Chaplin.

Susi lammasten vaatteissa on satiiri pienen kaupungin uskovaisista tavoista ja tekopyhyydestä. Chaplinin esittämää vankikarkuria luullaan pienen kaupungin pastoriksi, mikä johtaa monenlaisiin kommelluksiin. Aiheensa takia elokuva aiheutti polemiikkia varsinkin Yhdysvaltain eteläisissä osissa. Sitä vastaan protestoivat julkisesti monet kirkolliset viranomaiset sekä Ku Klux Klan. Susi lammasten vaatteissa oli Chaplinin viimeinen lyhytelokuva.