BECOMING COUSTEAU

USA, 2021

Huom, ei suomenkielistä tekstitystä. Elokuvan kieli on englanti.

Seikkailija, elokuvantekijä, keksijä, kirjailija, epätodennäköinen julkkis ja luonnonsuojelija: yli neljän vuosikymmenen ajan Jacques-Yves Cousteau ja hänen valtameren alle tekemänsä tutkimusmatkat olivat synonyymi rakkaudelle tieteeseen ja luontoon. Kun hän oppi suojelemaan ympäristöä, hän toi mukanaan koko maailman, antaen yli 50 vuotta sitten hälytyksiä lämpenevistä meristä ja planeettamme haavoittuvuudesta.

National Geographic Documentary Filmsin tuottamassa uutuudessa BECOMING COUSTEAU (2021) kahdesti Oscar-ehdokkuuden saanut elokuvantekijä Liz Garbus tarkastelee Cousteauta ja hänen elämäänsä, hänen ikonisia elokuviaan ja keksintöjään sekä kokemuksia, jotka tekivät hänestä 1900-luvun ainutlaatuisimman ja tunnetuimman ympäristöäänen – ja miehen, joka inspiroi yhä uusia sukupolvia suojelemaan maapalloa. Cousteaun päiväkirjamerkintöjä lukee kertojaäänenä Vincent Cassel. Maailmanensi-iltansa dokumentti sai arvovaltaisilla Telluriden elokuvajuhlilla syyskuussa.

Becoming Cousteau is a delight of sensual images. You can almost feel the salt drying on everyone’s skin.”
The Playlist

”Cousteau’s story couldn’t be more timely in light of the urgency surrounding the climate crisis”
Screen Daily

Elokuvan näytöksen 25.4. klo 19.30 alustaa meribiologi, FT Jessica Haapkylä, joka on tutkinut väitöskirjassaan ilmastonmuutoksen vaikutuksia koralleihin Australiassa ja Indonesiassa. Lisäksi hän on sukeltanut monilla muillakin koralliriutoilla ympäri maailmaa. Haapkylällä on kokemusta Cousteaun perheestä, sillä hän työskenteli vuosituhannen vaihteessa The Cousteau Society -järjestössä Pariisissa tiedesihteerinä ja ohjaajana lasten ympäristökasvatusohjelmassa Ranskan Polynesiassa Jean-Michel Cousteaun Ocean Futures Society -järjestössä. Hänen innostuksensa meribiologiaan ja sukeltamiseen lähti liikkeelle Cousteaun elokuvista ja Meren salaisuudet -tv-sarjasta.