Elävän kuvan keskus ELKE ry

Elävän kuvan keskus ELKE ry. perustettiin keväällä 2016, ja aluksi se toimi nimellä Uudenmaan elokuvakeskus ry. Yhdistyksen tarkoituksena on edistää elokuvakulttuuria. ELKE edistää elokuvan asemaa elinvoimaisena, taiteellisesti korkeatasoisena ja moniarvoisena taiteena, lisää elokuva- ja audiovisuaalisen taiteen monipuolisuutta sekä laajentaa sen yleisöpohjaa.

AJANKOHTAISTA:
12.5.2020 Suuri digitaalisen kirjallisuuden hanke alkaa

Tule mukaan vaikuttamaan

Haluatko olla mukana rakentamassa elinvoimaista kaupunkikulttuuria ja ylläpitämässä elokuvatarjonnan monimuotoisuutta ja korkeaa tasoa Suomessa? Jos vastauksesi on kyllä, niin tule mukaan ELKE ry:n vaikuttamaan edellä asetettujen tavoitteiden saavuttamiseen!

Yhdistykseen voi liittyä henkilö- tai yhteisöjäsenenä. Liittymismaksu henkilöjäseneltä on 30 euroa ja vuosimaksu 30 euroa vuonna 2020. Yhteisöjäsenen liittymismaksu on 150 euroa ja jäsenmaksu vuodelle 2020 on 80 euroa.

Jäsenhakemukset käsitellään kuukausittain yhdistyksen hallituksen kokouksessa. Hakemuksen voi lähettää osoitteeseen [email protected]

Yhdistyksen toiminta

Perinteikäs elokuvateatteri Orion on monelle elokuvan rakastajalle elämysten, tunteiden ja oivallusten paikka, jossa on koettu paljon. Ja tullaan myös kokemaan tulevaisuudessa! Vuonna 1927 valmistunut Helsingin kaunein teatteri aloitti toimintansa uudelleen helmikuussa 2019, nyt Elävän Kuvan Keskus ry:n pyörittämänä.

Elävän Kuvan Keskus ELKE ry on elokuva-alan järjestöjen ja yksityishenkilöiden perustama voittoa tavoittelematon kulttuuriyhdistys, joka perustettiin hankkimaan alalle oma elokuvateatteri. Yhdistyksen jäseninä ovat elokuva-alan tekijäjärjestöjen ja pääkaupunkiseudun huomattavimpien elokuvafestivaalien lisäksi muut alan keskeiset toimijat, kuten esimerkiksi Risto Jarva -seura, elokuvakasvatusyhdistys IhmeFilmi ry ja Filmihullu ry. ELKE:n tavoitteena on edistää elokuvan asemaa elinvoimaisena, korkeatasoisena ja moniarvoisena taiteena.

ELKE ry vastaa elokuvakulttuurin kentällä koettuun voimakkaaseen tarpeeseen parantaa elokuvan kulttuuritoimintaa, koota yhteen alan toimijoita ja paikata elokuvalevityksen ja esitystoiminnan pahimpia puutteita. Toiminta tähtää elokuvataiteen ja koko audiovisuaalisen taiteen aseman vahvistamiseen. Konkreettisella tasolla se merkitsee elokuvatarjonnan monipuolistamista ja esitystoiminnan uusien muotojen kehittämistä.

Yhdistyksen hallitus 2020 ja jäsenjärjestöt

Jouko Aaltonen, puheenjohtaja
Matias Laine
Anssi Mänttäri
Heikki Kujanpää, varapuheenjohtaja
Kaisa Kukkola
Azar Sayiar
Ville Suhonen

Varajäsenet:
Matti Lahtinen
Mikko Lyytikäinen
Milja Mikkola
Tapio Riihimäki
Tove Selin
Antti Suonio

ELKE:n jäsenjärjestöjä ovat AV-arkki ry, Docpoint-elokuvatapahtumat ry, Suomen Näyttelijäliitto ry, Elokuvien Aasia ry, Suomen Näytelmäkirjailijat ja käsikirjoittajat ry, Inland Film Company Oy, Risto Jarva-seura ry, Movision Ky, Helsingin freelancenäyttelijät ry, Espoon elokuvajuhlat ry, Ihmefilmi ry, Kino-Foto Oy AB, Suomen elokuvaohjaajien liitto Selo ry, Suomen elokuva- ja mediatyöntekijöiden liitto ry, Filmihullu ry, Dokumenttikilta ry, Lavastus- ja pukusuunnittelijat ry sekä Rakkautta ja Anarkiaa – Helsinki International Film Festival, Suomen elokuvaajien yhdistys F.S.C Finland.