Kuvan kevät 19

Tapahtumat

Taideyliopiston Kuvataideakatemian maisterinäyttely

Taideyliopiston Kuvataideakatemian Kuvan Kevät -maisterinäyttely esittelee 51:n nuoren kuvataiteilijan teoksia 4.5.–2.6.2019 Helsingissä. Näyttely on esillä Kuvataideakatemian omissa kantakaupungin gallerioissa Exhibition Laboratoryssa ja Project Roomissa sekä väliaikaisessa näyttelytilassa Exhibition Laboratoryn naapurissa. Tänä vuonna näyttelyyn kuuluu lisäksi screening-ohjelma Cinema Orionissa ja kolme teosta käsittävä kuratoitu kokonaisuus Kansallismuseon tornissa.

Näyttelyn avajaiset ovat perjantaina 3.5. klo 16–20 Exhibition Laboratoryssa ja Project Roomissa. Screening-ohjelman avajaisnäytös on Cinema Orionissa lauantaina 4.5. klo 14–18.

Lisätietoja Kuvan kevät 19 kotisivuilta: kuvankevat.fi.

Näytökset Cinema Orionissa: lauantaina 4.5. klo 14–18 (avajaiset), keskiviikkoisin 8.5.–29.5. klo 17–20 ja sunnuntaina 2.6. klo 11–14. Näytöksiin on ilmainen sisäänpääsy! Kesto n. 3 tuntia.

Kussakin näytöksessa esitetään sama sarja elokuvia:

Frozen Star (Ohj. Terhi Nieminen, 2019, 24 min.)

Elokuvan nimi on käytöstä poistettu termi mustalle aukolle. Aika näyttää hidastuvan paikoilleen lähestyessään tapahtumahorisonttia.

Terhi Nieminen: Frozen Star

SEOM / IWNM(Oh. Maria Valkeavuolle, 2019 11 min)

Runoteos runnelluille ja niille, jotka löytävät järjettömyydestä järjestyksen.

Maria Valkeavuolle: SEOM

Kerro jokin tarina / Tell A Story (Ohj. Haliz Yosef, 2018-1019, 12 min)

Haliz Yosefin teos on visuaalinen elementti, jossa ääni muuttuu pääosaksi. Kieli on kirja, jossa on moniulotteisia historioita, muistoja ja eri kulttuureita, jotka kohtaavat toisensa. Mitä ne antavat ja mitä ne ottavat? Nämä elementit kulminoituvat Halizin ja hänen äitinsä väliseen suhteeseen.

Yosef Haliz: Koodinvaihto: Charukake Beja

Pälvi / Patch (Ohj. Venla Roponen, 2012-2019, 10 min)

Pälvi on lyhytelokuva, jossa talven viimeisiä lumia kantavat hahmot paistattelevat päivää nuotiopiirissä, valoa ja varjon liikkeitä seuraten.

Venla Roponen: Pälvi

Sibelius-jatkumo / Sibelius-continuum (Ohj. Aarni Vaarnamo, 2019, 99 min)

Sibelius-jatkumo on uusia elokuvakerronnan muotoja kartoittava näytelmäelokuva, joka kuvittaa tieteisfiktion ja satiirin keinoin mm. modernia Eurooppaa, 2020-luvun ismejä, Sibeliusta ja poroja.

Elokuvan puhutut kielet ovat suomi, ranska, espanja, italia ja saksa.

Aarni Vaarnamo: Sibelius-jatkumo