Mikä ketuttaa 2020?

M I K Ä   K E T U T T A A ?

**KETTUPÄIVIEN KILPAILUN MÄÄRÄAIKAA PIDENNETTY**

Tämän vuoden Kettupäivien yhteydessä järjestettävän ideakilpailun määräaikaa on jatkettu viikolla. Kilpailun kautta etsitään uusia elokuvaideoita, niin fiktioita, dokumentteja, kokeellisia, animaatioita, lyhyitä kuin pitkiäkin elokuvia varten. Kilpailu on avoinna kaikille. 

Kilpailu järjestettiin viime vuonna ensimmäisen kerran ja se sai innostuneen vastaanoton. Nyt kysymme, mikä ketuttaa vuonna 2020. Toivomme raikkaita ideoita ja aiheita, jotka kertovat tästä maailmasta, pureutuvat ongelmiin, löytävät uusia näkökulmia, ovat yleisiä tai omakohtaisia, omaperäisiä, poliittisia, yhteiskunnallisia, hyviä, kummallisia tai muuten vaan merkittäviä. Ketutuksen kenttä ja sfääri ovat vapaita, samoin kuin tyylien ja lajien kirjo. 

Kirjoita aiheesta korkeintaan kahden liuskan mittainen synopsis (=lyhyt sisältöselvitys, luonnos ideasta ja siitä minkälaisen elokuvan haluaisit tehdä). Liitä mukaan yhteystietosi (sähköpostiosoite ja puhelinnumero) ja lähetä se 1.11. klo 23.47 mennessä osoitteeseen [email protected].

Kolmihenkinen raati valitsee voittajan. Raatiin kuuluvat Johanna Karppinen ja Jouko Aaltonen ELKE ry:stä ja Eero Tammi Suomen Elokuvasäätiöstä. Suomen Elokuvasäätiö myöntää voittajalle 1900 € verovapaan apurahan käsikirjoituksen kirjoittamista ja ammattimaista kehittelyä varten. Järjestäjät tarjoavat tarvittaessa apua hankkeen eteenpäin viemisessä. Voittaja julistetaan Kettupäivien yhteydessä elokuvateatteri Orionissa.

Kettupäivät järjestetään tänä vuonna 7.-8.11. elokuvateatteri Cinema Orionissa. Tapahtuma tarjoaa tänäkin vuonna kattauksen kiinnostavaa yhteiskunnallista elokuvaa, mielenkiintoisia keskusteluja ja kohtaamisia elokuvantekijöiden kanssa. Tänä vuonna Kettupäivät tutkii erityisesti ihmisen ja luonnon välistä suhdetta. Mukana on niin fiktioita kuin dokumenttielokuviakin.

Lisätietoja kilpailusta: https://cinemaorion.fi/kilpailu/

Lisätietoja Kettupäivistä: https://cinemaorion.fi/kettupaivat

Liput ja muu info: www.cinemaorion.fi