Kokoa porukka ja järjestä yksitysnäytös normaalin leffalipun hinnalla!

Miltä kuulostaisi oma elokuvanäytös parhaassa seurassa? Cinema Orionin KESÄKAMPANJA tarjoaa upeat puitteet näytöksen järjestämiseen Helsingin keskustassa, itse valitsemassasi seurassa. Kutsu koolle ystäväsi, opiskelutoverisi tai naapurisi ja nauttikaa yksityisnäytöksestä kaupungin kauneimmassa art deco -teatterissa kesä-elokuussa.

Minimikatsojamäärä näytöstä kohden on 35 henkeä, liput per henkilö 10 euroa. Kampanjan voimassaoloaika on 1.6.-19.6.2019 ja 12.7.-31.8.2019.

Valitse joku alla olevista elokuvista ja ota yhteyttä tuottaja Leena Närekankaaseen, [email protected]

CINEMA PARADISO (Ohj. Giuseppe Tornatore, Italia, 1988, 124 min, S)

Elokuva rakentuu päähenkilö Salvatoren (Marco Leonardi), lempinimeltään Totò sekä elokuvateatterin pitäjän Alfredon (Philippe Noiret) ystävyyden sekä yhteisen intohimon, elokuvan ympärille. Alfredon johdattamana elokuvat avaavat Totòlle täysin uuden maailman, pian pelkät elokuvat eivät riitä vaan Totòn on päästävä paremmin perille tuosta ihmeestä. Alfredosta kehkeytyy Totòlle isähahmo ja tärkeä tuki sodassa kaatuneen isän tilalle. Alfredo taas näkee Totòssa elämäntyönsä jatkajan – työn, jolla ei kenties enää ole tulevaisuutta.

Giuseppe Tornatoren valloittava klasikko CINEMA PARADISO oli ilmestyessään eräs elokuvahistorian suuria menestystarinoita, joka valloitti kriitikoiden lisäksi suuren yleisön sydämet. Elokuva keräsi suosion ohella myös lukuisia elokuva-alan merkittäviä palkintoja, joihin lukeutuu mm. juryn erikoispalkinto Cannesin elokuvajuhlilla, parhaan vieraskielisen elokuvan Oscar sekä Golden Globe.

DE DE PYAAR DE (Ohj. Akiv Ali, Intia, 2019, 160 min, K7)

Huom! Elokuvassa ei ole suomenkielistä tekstitystä.

Akiv Alin ohjaama De De Pyaar De (Anna minulle rakkautesi) on intialainen komediaelokuva. Viisikymppinen yksinhuoltajaisä Ashish (Ajay Devgn) kohtaa perheensä ja ex-vaimonsa Manjun (Tabu) paheksuntaa, kun hän rakastuu 26-vuotiaaseen Ayeshaan (Rakul Preet Singh).

De De Pyaar De (Give me your love) is an upcoming Indian romantic comedy film directed by Akiv Ali. Ashish (Ajay Devgn), a middle aged man falls in love with Ayesha (Rakul Preet Singh) who is more than 20 years younger to him. Things become worse when she meets his family and his divorced wife Manju (Tabu).

MINISANKARIT 2 (Ohj. Hélène Giraud, Thomas Szabo, Ranska, 2018, 92 min, K7)

Pienessä, rauhallisessa kylässä Etelä-Ranskassa, jonne talvi on pikkuhiljaa tekemässä tuloaan, säilyketehtaan pakkaamossa pieni leppäkerttu nimeltä Junior joutuu vahingossa Karibialle toimitettavaan pahvilaatikkoon. Pelastaakseen poikansa Juniorin isän on ylitettävä Atlantin valtameri ja lennettävä tuntemattomaan maahan. Perillä sankarimme on löydettävä poikansa ja pelastettava uudet karibialaiset lajitoverinsa, joiden kotipaikkaa uhkaa rakennustyömaa. Ongelmaan on vain yksi ratkaisu: on koottava pelastuspartio!

Puhumme ötökkää!

NOSFERATU – YÖN VALTIAS (Ohj. Werner Herzog, Saksa, 1979, 107 min, K12)

Aviopari Lucy ja Jonathan asustavat saksalaisessa Wismarin satamakaupungissa. Kiinteistönvälittäjä Jonathan lähtee Transylvaniaan tapaamaan kreivi Draculaa, joka on kiinnostunut talosta Wismarissa. Itsevarma ja innokas Jonathan menee Draculan linnaan huolimatta kyläläisten varoituksista. Nähtyään valokuvan Jonathanin vaimosta Dracula päättää välittömästi ostaa talon. Kysymys kuuluu missä aikeissa tämä muuttaa Wismariin…

Bram Stokerin romaanista ja F. W. Murnaun siitä vuonna 1922 ohjaamasta mykkäfilmatisoinnista Herzogloi omanlaisensa tulkinnan, jossa korostuu vampyyrin parantumattoman surullisen yksinäisyyden kuvaus. Klaus Kinski on Draculan roolissa valkokangashistorian unohtumattomimpia ilmestyksiä. Lucya ja Jonathania esittävät Isabelle Adjani ja vastikään edesmennyt Bruno Ganz. Draculan apuria Renfieldiä näyttelee surrealisti Roland Topor. Musiikin teki krautrock-yhtye Popol Vuh.

PUUTARHAJUHLAT (Ohj. Agnés Jaoui, Ranska, 2018, 98 min, K12)

Kaunis kesäpäivä puutarhassa lähellä Pariisia. Elähtänyt tv-tähti Castro (Jean-Pierre Bacri) saapuu tuottajansa tupaantuliaisiin. Vieraiden joukossa on Castron ex-vaimo ja heidän tyttärensä, jolta on juuri ilmestynyt kirja vanhempiensa pieleen menneestä avioliitosta. Mukana myös youtube-tähti sekä julkkishaukka tarjoilijatar. Luvassa siis mainiot juhlat… tai totaalikaaos. Ranskan komediakuningatar ja Cannes-palkittu Agnès Jaoui palaa kameran eteen ja taakse uudessa sydämellisessä elokuvassaan Puutarhajuhlat.

SHOPLIFTERS – PERHESALAISUUKSIA (ohj. Kore-eda Hirokazu, Japani, 2018, 121 min, K12)

Osamu on poikansa kanssa tavanomaisella näpistelyreissulla kun he sattumalta kohtaavat kylmässä värisevän, hylätyn tytön. He huolehtivat tästä ja ottavat tytön osaksi perhettään. Vaikka he ovat köyhiä ja elävät kädestä suuhun, on heillä kuitenkin asiat hyvin – lämmin kiintymys on käsin kosketeltavaa. Kunnes odottamaton tapahtuma paljastaa perheen salaisuudet ja laittaa heidän yhteiselonsa koetukselle.

Hirokazu Kore-eda on Japanin arvostetuimpia nykyohjaajia. Suomessa häneltä on aiemmin nähty elokuvat Isänsä poika ja Siskokset. SHOPLIFTERS palkittiin keväällä 2018 Cannesin elokuvajuhlien pääpalkinnolla Kultaisella palmulla.