di.ki -digitaalisen kirjallisuuden hanke

Nuoren Voiman Liitto sai keväällä 2020 yhteistyökumppaneidensa kanssa SKR:n Uudenmaan rahaston kärkihankerahoituksen digitaalisen kirjallisuuden hankkeelle. Hankkeessa ovat olleet mukana Nuoren Voiman Liitto, Elävän kuvan keskus ELKE ry, Aalto-yliopiston Aalto Studios, Taideyliopiston kirjoittamisen maisteriohjelma ja Runoyhdistys Nihil Interit ry:n Nokturno.fi-runoussivusto. DI-KI -hankkeessa tehdään näkyväksi digitaalista kirjallisuutta sekä edesautetaan uusien teosten syntymistä ja esiintuomista.

Hankkeen tarkoituksena on ollut lisätä suuren yleisön sekä kirjallisuuskentän ja ohjelmoijien tietoisuutta digitaalisesta kirjallisuudesta ja sen mahdollisuuksista, tuoda videotaiteilijoita, kirjoittajia ja koodaajia yhteen yhteistyöverkostojen vahvistamiseksi sekä tarjota ammattilaisresursseja uusien teoksien tuottamiseksi. Hankkeessa on järjestetty niin ammattilaisille suunnattuja seminaareja kuin kaikille avoimia tapahtumiakin. 

Hanketta ovat rahoittaneet Suomen kulttuurirahaston Uudenmaan rahasto sekä AVEK. Hanketta alettiin valmistella syyskaudella 2020 ja se päättyi syksyllä 2021. Hanke on osa Nuoren Voiman Liiton 100-vuotisjuhlavuotta 2021. 

Hankkeen aikana valmistuneet teokset
Hankkeen kotisivut

Tiedote 27.4.2021: Digitaalisen kirjallisuuden hanke etenee työpajavaiheeseen
Tiedote 18.1.2021: Digitaalisen kirjallisuuden hanke di.ki käynnistyy

Kuva: Antikythera, Saila Susiluoto, 2015, Otava

Lisätietoja:
Laura Serkosalo, [email protected], puh. 044 207 4650.
Leena Närekangas, [email protected], puh. 050 377 0058