VALKOKANKAAN HERKKUJA

Erikoisnäytökset

Kevään 2023 erikoisnäytöksissä nautiskellaan ruuan ja elokuvan makupareista. Elokuvat tarjoillaan maistiaisten, asiantuntijakeskustelujen ja uniikkien ravintolatarjousten kera.

LA 25.2. KLO 16:00 LAMPAANSYÖJÄT
(Seppo Huunonen, Suomi, 1972, 96 min, K12, 35 mm)
Sepe (Heikki Kinnunen) ja Valtteri (Leo Lastumäki) lähtevät kesälomallaan Pohjois-Suomeen “lampaanmetsästykseen”. Murkinoinnin lomassa kaverukset pohtivat syntyjä syviä. Eläköön vapaus, veljeys ja “ulkomongolialainen rosvopaisti”! Tekijävieraana Seppo Huunonen.

Näytös järjestetään yhteistyössä Risto Jarva -seuran kanssa.

LA 25.3. KLO 15:00 PIENI SUKLAAPUOTI
(Chocolat, Lasse Hallström, USA, 2000, 122 min, K12)
Vianne Rocher (Juliette Binoche) saapuu tyttärensä kanssa vuonna 1959 ranskalaiseen pikkukaupunkiin ja suututtaa hurskaan pormestari Comte de Reynaudin (Alfred Molina) avaamalla suklaapuodin juuri pääsiäispaaston aikaan. Ahdasmielinen maalaiskaupunki on täynnä peiteltyjä ristiriitoja, rikkinäisiä suhteita ja kaltoin kohdeltuja ihmisiä. Voittaako suklaa suvaitsemattomuuden? Sadunomaisen elokuvan filmitähtinä nähdään myös Johnny Depp, Lena Olin ja Judi Dench.

Pieni suklaapuoti -elokuvan on valinnut Valkokankaan herkkuja -ohjelmistoon näyttelijä Satu Silvo.

Huhtikuussa Helsingissä järjestettävät tapahtumat Helsinki Coffee Festival sekä Jäätelö- ja suklaakarnevaali johdattavat kahvin ja suklaan makuparimaailmaan ja tarjoavat sadalle ensimmäiselle esitykseen saapuvalle maistiaisia klo 14:15 alkaen.

LA 25.3. KLO 18:00 KAHVIA JA TUPAKKAA
(Coffee and Cigarettes, Jim Jarmusch, USA, 2003, 96 min, S)
Amerikkalaisen indie-elokuvan guru Jim Jarmuschin Kahvia ja tupakkaa koostuu yhdestätoista 80-luvulta alkaen kuvatusta episodista ja kasuaalista kohtaamisesta kahvinja savukkeiden äärellä. Arkiset keskustelut, oudot ja absurditkin tilanteet kiertyvät minimalistiseksi mutta nautinnolliseksi tutkielmaksi amerikkalaisesta yhteiskunnasta ja inhimillisistä kohtaamisista. Rooleissa nähdään laaja tähtikavalkadi Cate Blanchettista Iggy Popiin ja Bill Murraystä Tom Waitsiin.

Helsinki Coffee Festival sekä Jäätelö- ja suklaakarnevaali johdattavat kahvin ja suklaan makuparimaailmaan ja tarjoavat sadalle ensimmäiselle esitykseen saapuvalle maistiaisia klo 17:00 alkaen.

LA 22.4. KLO 15:00 TAMPOPO
(Juzo Itami, Japani, 1985, 114 min, DCP, engl. tekstit)
Nuudelikuppilan pitäjä saa kulinaarista tsemppausta rekkakuskilta täydellisen ramen-reseptin metsästykseen. Tarinan lomassa Japanin ruokakulttuuri ja sen kautta yhteiskunnan ilmiöt esittäytyvät satiirin siivittäminä, mukana yksi elokuvahistorian eroottisimpia ruokakohtauksia.

Elokuvan alussa asiantuntija-alustus. Näytös järjestetään yhteistyössä Helsinki Cine Aasian kanssa.

///
OSALLISTU Suomi-filmi kyökin puolella -visaan! Ota Cinema Orionin aulasta kysymyskaavake ja jätä vastauksesi lippukassaan 4.1.-15.6.2023 tai vastaa tämän linkin kautta löytyvään kaavakkeeseen. Kaikkien oikein vastanneiden kesken arvotaan kulttuuriravintola Eliten lahjakortteja (2 kpl 50 €). Lisäksi kaikkien vastanneiden kesken arvotaan runsaasti herkullisia yllätyspalkintoja.