CINEMA ORION 1-VUOTISSYNTYMÄPÄIVÄJUHLAT

Erikoisnäytökset

TERVETULOA JUHLIMAAN KANSSAMME CINEMA ORIONIN SYNTYMÄPÄIVIÄ 28.2.–1.3.2020!

Cinema Orion avasi ovensa 1.3.2019. Ensimmäinen toimintavuosi on ollut täynnä tapahtumia, festivaaleja, satoja elokuvia, filmikeloja, kiinnostavia vieraita ja elokuvan ympärillä käytyjä keskuteluita. Suuri kiitos hienosti kuluneesta ensimmäisestä vuodesta kuuluu teille hyvä yleisö, jotka olette ottaneet uuden Orionin niin lämpimästi vastaan!

Synttäriviikonloppuna käynnistyy myös Orionin toivottu klubitoiminta. Orion-klubin jäsenenä saat alennusta elokuvalipuista, oheistuotteistamme ja yhteistyökumppaneidemme kanssa räätälöityjä etuja. Klubilaisille järjestetään myös ilmaisia klubinäytöksiä muutaman kerran vuodessa.

NOSTOJA SYNTYMÄPÄIVÄVIIKONLOPUN OHJELMASTA:

ODOTETUT ENNAKOT:
Jane Austenin rakastettu klassikkoromaani sen oikean löytämisestä ja oman onnellisen lopun ansaitsemisesta saa uuden tulkinnan Emman herkullisessa uudessa filmatisoinnissa. Kaunis, älykäs ja rikas Emma Woodhouse on uneliaan kotikylänsä seurapiirien kuningatar vailla vertaa. Säkenöivä satiiri luokkaeroista, kasvukivuista ja rakkaudesta.
EMMA (Autumn de Wilde, USA, 2020, 125 min, S)
PE 28.2. KLO 16.30

Your name -elokuvallaan valloittanut Matoko Shinkain odotettu uutuus Weathering with You oli Japanin viime vuoden katsotuin animaatio. Lumoava kertomus rakkaudesta ja luonnonvoimiin puuttumisen arvaamattomista seurauksista.
WEATHERING WITH YOU (Makoto Shinkai, Japani, 2020, 104 min, K7)
LA 29.2. KLO 18.30

PETER VON BAGHIN MUISTOKSI:
Syntymäpäivän kruunaa Peter von Baghille nimetyn kunniatuolin paljastus. Filmihulluista hulluin on kuluttanut rakastamansa Orionin penkkejä kunnioitettavissa määrin. Kun Petteri lisäksi teki mittavan työn suomalaisen ja eurooppalaisen elokuvakulttuurin hyväksi, niin elokuvantekijänä, kriitikkona kuin elokuvahistorioitsijanakin, oli ELKE ry:n hallituksen valinta ilmeinen.

SOSIALISMI (Peter von Bagh, Suomi, 2014, 86 min)
Tuoli paljastetaan karkauspäivän juhlanäytöksessä, jolloin esitetään yleisölle maksutta myös von Baghin harvoin nähty mestariteos Sosialismi (2014).
LA 29.2. KLO 16

AEROGRAD (Aleksandr Dovženko, NL, 1935, 82 min, K12)
Sunnuntaina on vuorossa yksi von Baghin lempielokuvista, Aleksander Dovženkon neuvostoklassikko, tieteiselokuva Aerograd (1935) – 35 mm filmikopiolta tottakai.
SU 1.3. KLO 16

PIANO (Jane Campion, Uusi Seelanti/Australia/Ranska, 1993, 121 min, K16)
Yleisön hartaasti Orioniin toivoma Piano (1993) on yksi aikamme merkittävimmistä historiallisista draamoista. Se on edelleen ainoa naisen tekemä elokuva joka on palkittu Cannesin elokuvafestivaalien Kultaisella palmulla. Piano on palkittu myös kolmella Oscarilla: Paras naispääosa (Holly Hunter), paras naissivuosa (Anna Paquin) ja paras alkuperäinen käsikirjoitus (Jane Campion). Michael Nymanin soundtrack on myynyt bestsellerin lailla.
LA 29.2. KLO 13.45

CRUISING – YÖN KUNINGAS 40 VUOTTA
(William Friedkin, USA, 1980, 102 min, K16, 35 mm)
Uransa rohkeimmassa roolissa Al Pacino esittää peitetehtävissä työskentelevää poliisia, joka soluttautuu New Yorkin S&M-nahkahomoskeneen saadakseen kiinni siellä riehuvan sarjamurhaajan. William Friedkinin trilleri herätti aikoinaan voimakasta vastustusta homoyhteisöissä mutta vuosikymmenten kuluessa elokuva on arvioitu täysin uudelleen. 40 vuotta täyttävä Cruising – Yön kuningas nähdään 35 mm:n filmikopiolta, ilman suomenkielistä tekstitystä.
PE 28.2. KLO 19

RUOHOMETSÄN KANSA (Martin Rosen, UK, 1978, 91 min, K12)
Richard Adamsin klassikkokirjaan perustuva animaatioelokuva seuraa joukkoa kaniineja, jotka pakenevat rakennustyömaan uhkaamasta vanhasta kotikolostaan. Pakomatkalla he kohtaavat lukuisia vaaroja sekä lopulta muita kaniineja. Ilmestymisvuonnaan se oli yksi Britannian katsotuimpia elokuvia. Elokuva nähdään 35 mm:n filmikopiona.
SU 1.3. KLO 14

GIRLHOOD (Céline Sciamma, Ranska, 2014, 114 min, K12)
Pariisin lähiöihin sijoittuva, nuorta naisenergiaa pursuava kasvutarina Mariemestä ja hänen ystäväjengistään sovinististen rakenteiden puristuksissa. Elokuvan kieli on ranska ja se esitetään englanniksi tekstitettynä.
SU 1.3. KLO 19