Lähikuvassa näyttelijä -esityssarja

Erikoisnäytökset

 

On yleinen harhaluulo, että näyttelijäntaide olisi elokuvan eri ammateista se, mistä eniten keskustellaan. Jos sivuutetaan yksittäisten suoritusten arvioinnit, itse näyttelijäntaiteesta puhutaan lopulta kuitenkin vain vähän. Millaisella tekniikalla näyttelijä työskentelee?  Miten hän suhteuttaa työskentelynsä sovittuun tyylilajiin? Millainen osuus näyttelijällä on käsikirjoituksen työstämisessä valmiiksi kohtaukseksi?

Ammattitaitoinen näyttelijä on tietoinen omista keinoistaan ja tekee roolinsa ohjaajan tavoitteiden mukaisesti. Miten yhteinen tahto löydetään? Millaista näyttelijän on työskennellä kuvaajan tai muiden kymmenien eri osaajien kanssa, jotka jatkuvasti ovat hänen ympärillään? Miten näyttelijä itse näkee työprosessinsa ja onko se muuttunut #metoon myötä?

ELKE ry. toteuttaa yhdessä Näyttelijäliiton kanssa syksyn aikana esityssarjan, johon kutsutaan viiden elokuvan keskeisimmät näyttelijät keskustelemaan elokuviensa jälkeen ammatistaan näyttelijänä ja juuri nähdyn elokuvan tekemisestä. Keskustelut ovat moderoituja.

Tulossa olevat näytökset:

TO 3.10. KLO 18.00 Vihreä leski (Jaakko Pakkasvirta, Suomi, 1968, 76 min, K16, 35 mm). Vieraana Eija Pokkinen, keskustelun vetää Satu Kyösola.

TO 10.10. KLO 18.00 Tottumiskysymys (Kirsikka Saari, Elli Toivoniemi, Anna Paavilainen, Alli Haapasalo, Reetta Aalto, Jenni Toivoniemi ja Miia Tervo, Suomi, 2019, 76 min, K12). Vieraina Lotta Kaihua ja Johannes Holopainen, keskustelun vetää Mari Rantasila.

TO 24.10. klo 19.30 Koirat eivät käytä housuja (J-P Valkeapää, Suomi, 2019, 105 min, K16). Vieraana Pekka Strang ja ohjaaja J-P Valkeapää, keskustelun vetää Heikki Kujanpää.

HUOM. esitysaika on muuttunut ennalta ilmoitetusta!

TO 7.11. KLO 18.00 Suomen hauskin mies (Heikki Kujanpää, Suomi, 2018, 103 min, K12). Vieraina Martti Suosalo ja Paavo Kinnunen, keskustelun vetää Helena Ryti.

TO 12.12 klo 18.00 Marian paratiisi (Zaida Bergroth, Suomi, 2019, 110 min, K12). Vieraina Pihla Viitala ja Saga Sarkola, keskustelun vetää Juha-Pekka Mikkola.