CINEMAISSÍ

Erikoisnäytökset

Latinalaisamerikkalaisen elokuvan festivaali Cinemaissí järjestetään jo kuudennentoista kerran 20.-24. lokakuuta. Tänäkin syksynä Cinemaissí tarjoaa laajan kattauksen parhaita latinalaisamerikkalaisia elokuvia, joiden kautta yleisö kutsutaan osallistumaan ajatuksia herättäviin keskusteluihin.

Tällä kertaa Cinemaissí esittelee uusia näkökulmia: puolet elokuvista ovat naisohjaajien taidonnäytteitä, tilaa annetaan uusille latinalaisamerikkalaisille kyvyille ja olemme huolehtineet siitä, että myös lapset voivat nauttia latinalaisamerikkalaisista elokuvista. Tutustu tarkemmin 17 elokuvan ohjelmistoomme ja oheistapahtumiin osoitteessa cinemaissi.com.

Lipunmyynti 13.10. alkaen osoitteessa cinemaissi.com/tickets. Elokuvat esitetään alkuperäiskielillään (espanja, portugali) englanninkielisillä tekstityksillä.

KE 20.10.2021 klo 19.30 –  A Última Floresta (Luiz Bolognesi, Brasilia, 2021, 74 min)
Syrjäisellä yanomamien alueella Amazoniassa samaani Davi Kopenawa Yanomani yrittää pitää hengissä perinteet ja metsän henget. Samaan aikaan kullanetsijöiden saapuminen tuo yhteisöön kuolemaa ja tuhoa. Nuoret ovat haltioissaan valkoisten tuomista tavaroista. Ehuana, jonka aviomies katoaa, yrittää ymmärtää mitä hänen unissaan tapahtui.

PE 22.10.2021 klo 19.30 – Blanco en Blanco (Théo Court, Chile/Espanja, 2019, 100 min)
1900-luvun alkutaipaleella Pedro saapuu Tierra del Fuegoon, vihamieliselle ja väkivaltaiselle alueelle, ikuistamaan erään voimakkaan maanomistajan avioliittoa. Morsiamen kauneudesta lumoutuneena Pedro ei kuitenkaan noudata sääntöjä, ja hän joutuu kohtaamaan maan, joka on väkivallan vaivaama ja sen alkuperäiskansojen kansanmurhan leimaama.

LA 23.10.2021 klo 16.00 – El Principe (Sebastián Muñoz, Chile, 2019, 92 min)
Jaime on yksinäinen ja omahyväinen 20-vuotias chileläinen nuori. Salvador Allenden virkaan astumisen kynnyksellä hän puukottaa jonkin käsittämättömän vihan puuskassa ”Mustalaiseksi” kutsutun parhaan ystävänsä kuoliaaksi. Jaime tuomitaan vankilaan, missä hän tutustuu ”Varsaan”, vanhempaan kunnioitettuun mieheen, jonka puoleen hän kääntyy paljastaen miehelle valtavan hellyyden- ja huomionkaipuunsa. Heidän välilleen syntyy suhde, jota vankilassa kutsutaan “mustaksi rakkaudeksi”. Sen myötä Jaime saa lempinimen ”Prinssi”. Kiintymys ja uskollisuus löytävät tiensä Jaimen elämään, mutta samalla Jaime kohtaa vankilan sisäiset valtataistelut.

LA 23.10 klo 18.00 – Clara Sola (Nathalie Alvarez, Costa Rica, 2021, 106 min)
40-vuotiaalla Claralla uskotaan olevan erityinen yhteys jumalaan. ”Parantajana” hän elättää sekä perheensä että toivon tarpeessa olevan kylän samalla kun saa lohtua suhteestaan luontoon. Vuosia äitinsä alistavassa holhouksessa olleen Claran seksuaaliset halut heräävät, kun hän kiinnostuu sukulaistyttönsä uudesta poikaystävästä. Tämä uusi voima vie Claran tuntemattomille vesille, ja hän ylittää niin fyysisiä kuin mystiikan rajoja. Uutta itsestään löytänyt, voimaantunut Clara vapautuu hiljalleen ”pyhimyksen” roolistaan ja alkaa itsekin parantua.

Elokuvaa seuraa keskustelutilaisuus ”Cinema in conversation: Empowering Cinema Club” klo 19.50 eteenpäin.

SU 24.10. klo 12.00 – Lasten näytös: Libro de Lila (Marcela Rincón, Kolumbia, 2017, 76 min)
Lastenkirjan hahmo Lila putoaa yhtäkkiä ulos paperisesta elämästään, ja jumiutuu paikkaan johon hän ei kuuluu. Näin alkaa suuri seikkailu, jossa Lila hoksaa että ainoa, joka hänet voi pelastaa on Ramon. Mutta Ramon ei ole ainoastaan kasvanut ja lakannut lukemasta, vaan myös uskomasta taruihin.


Lastennäytös

Cinemaissí ja Cinema Orion järjestävät syyslomaviikonlopun sunnuntaina 24.10. lapsille suunnatun elokuvanäytöksen, jonka jälkeen jäädään yhdessä käsittelemään nähtyä ja työpajamuodossa viettämään elokuvallista iltapäivää.

Elokuva Libro de Lila (Marcela Rincón, Kolumbia, 2017, 76 min) alkaa klo 12. Elokuvaa seuraa pieni tauko, jonka jälkeen sekä keskustellaan, piirretään, kuvataan (omilla puhelimilla) ja askarrellaan ryhmien koon ja koostumuksen mukaisesti. Työpajat järjestetään monikielisinä (suomi, englanti, espanja, portugali) tarpeen mukaan. Omia eväitä saa tuoda mukaan mutta tarjolla on pientä purtavaa myös Cinemaissín puolesta.

Lipun hinta on 9,50 euroa (alennusryhmät 8€) ja se sisältää sekä elokuvanäytöksen että työpajan. Lipunmyynti osoitteessa cinemaissi.com/tickets sekä Cinemaissí-festivaalin näytösten yhteydessä 20.-24.10.2021.