VALKOKANKAAN HERKKUJA

Special screenings

Sarjan elokuvat esitetään keväällä 2024.

Valkokankaan herkkuja -erikoisnäytöksissä nautiskellaan jälleen ruuan ja elokuvan makupareista. Elokuvat tarjoillaan maistiaisten, asiantuntijakeskustelujen ja uniikkien ravintolatarjousten kera.

LA 10.2. KLO 17 THE CHEF OF SOUTH POLAR (Shûichi Okita, Japani, 2009, 125 min)
Kukaan ei pysy täysissä järjissä napajäätikön puolivuotisessa pimeydessä ja jokaisen on kohdattava täydellinen eristyneisyys omalla tavallaan. Elokuvan alustaa Helsinki Cine Aasian taiteellinen johtaja Eija Niskanen.

LA 23.3. KLO 17 RANSKALAINEN ILLALLINEN (Gabriel Axel, Tanska, 1987, 103 min, S)
Mitä kaikkea ruoanlaittotaitoinen pakolaisnainen saakaan aikaan ankaran puritaanisessa yhteisössä 1800-luvun Jyllannissa? Elokuvan alustavat elokuva-asiantuntijat Jari Keränen and Timo Malmi.

LA 27.4. KLO 17 TIE SYDÄMEEN (Anh Hung Tran, Ranska, 2023, 132 min)
1800-luvun loppuun sijoittuvassa romanttisessa draamassa Oscar-palkittu Juliette Binoche on Eugénie, varakkaan herkkusuun herra Dodinin maankuulu kokki. Voittaakseen Eugénien omakseen Dodin päättää tehdä jotain, mitä ei ole ennen tehnyt: hän tarttuu kauhaan ja valmistaa illallisen rakkaalleen. Elokuvan alustaa Segel-ravintolan Wine Director Linda Stenman-Langhoff ja ennen elokuvaa maistiaisena tarjoillaan DeliDelin maahantuomaa ranskalaisista suklaata.

LA 18.5. KLO 18 SIDEWAYS (Alexander Payne, USA, 2004, 129 min, K16)
Kahden kaveruksen viiniretki, jonka aikana parannetaan maailmaa, pohditaan rakkauden ja ystävyyden vastoinkäymisiä, yksinäisyyden tuskaa sekä Pinot’n ja Cabernet’n iankaikkista taistelua. Elokuvan alustaa elokuva-asiantuntija Timo Malmi.