SIIVOTON JUTTU

Suomi, 1997

SELO 40 VUOTTA

Suomen elokuvaohjaajaliitto SELO toteuttaa 40-vuotisjuhlavuotensa kunniaksi yhdessä Cinema Orionin kanssa esityssarjan, jossa vuonna 1983 syntynyt elokuvaohjaaja poimii esitettäväksi kotimaisen elokuvan, joka on vaikuttanut hänen hakeutumiseensa elokuva-alalle, hänen tapaansa ohjata tai ajatella elokuvallisesti. Näytöksessä katsotaan tuo elokuva, jonka jälkeen nelikymppinen ohjaaja keskustelee ohjaamisesta ja oivalluksista elokuvan ohjaajan kanssa.

Siivoton juttu on komedia siivoojien kiehtovasta maailmasta! Kohtalokkaita naisia! Vaikeita työasentoja! Räjähdyksiä! Järkyttäviä vesivahinkoja! Juuri kun luulit, että on turvallista, siivoojat tulivat kotiisi. He puhdistivat mahdottomat tahrat. He räjäyttivät lian pois! Ja siinä sivussa paljon muutakin. Nämä miehet tekevät puhdasta! Matka pelastusarmeijan leipäjonosta edustusauton takapenkille on hikinen ja raskas, mutta toivoa täynnä.

Siivoton juttu on ollut itselleni ennen kaikkea oppitunti rakastettavista päähenkilöistä. Siitä miten hahmot voivat olla vaillinaisia, hieman yksinkertaisia, mutta silti samaistuttavia. Siivoton juttu luovii hienosti traagisen, koomisen ja absurdin välimaastossa säilyttäen kuitenkin inhimillisyytensä läpi koko matkan. 90-luvun alun lama-aika toimii elokuvan maailman tummana taustana, josta koomiset hetken nousevat kirkkaana esille.” – Jukka Vidgren

Elokuvasta esitetään ensimmäistä kertaa täysin uusi, alkuperäisistä filminegatiiveista restauroitu 4K DCP -kopio. Esitys on Siivottoman jutun UHD-kopion maailman ensi-ilta!

Näytöksessä ovat vieraina ohjaajat Tapio Piirainen ja Jukka Vidgren.