KARAOKEPARATIISI

Suomi, 2022

ENSI-ILTA 12.8.

Suomalaiset eivät näytä tunteitaan – he laulavat karaokea

Suomen kokenein karaoke-emäntä Evi haluaa halata asiakkaidensa tuskan pois. Hän käynnistää autonsa ja lähtee matkaan läpi pohjoisen maan kauniiden maisemien. Hän yhdistää rakkauden ja menetyksen tarinat, jotka löytyvät karaoken kliseen takaa. Toni, maailman ujoin kaveri, rohkaistuu lavalle kerta toisensa perään. Kari etsii rakkautta ja laulaa öisin autokorjaamossaan. Elina ei pysty kävelemään Parkinsonin taudin takia, mutta punk -kappaleet saavat hänen sielunsa lentämään. Laura laulaa, koska puhuminen on liian tuskallista.

Einari Paakkasen lämmin dokumenttielokuva on kertomus suomalaisista, jotka paljastavat sielunsa laulaessaan, niin ilossa kuin surussa.

Harvassa (Sodankylän elokuvajuhlien) elokuvanäytöksessä olen kokenut vastaavaa tunnelmaa kuin Einari Paakkasen ohjaaman Karaokeparatiisin aikana. Ihmiset hurrasivat, taputtivat, itkivät ja nauroivat koko ison teltan voimin…En yhtään ihmettelisi, jos siitä tulisi moderni dokumenttiklassikko.” Arttu Seppänen / HS

Elokuvan tuottaja Marianne Mäkelä ja ohjaaja Einari Paakkanen ovat paikalle elokuvan esityksessä ke 10.8. HopeaCine-esitys on tarkoitettu helsinkiläisille eläkeläisille.

Elokuva esitetään myös Dokkariklubilla ke 24.8. klo 17.15, jossa elokuvan tuottaja ja ohjaaja tulevat uudelleen vieraiksi. Näytös on avoin kaikille. Huom. Dokkariklubilla elokuva nähdään englanniksi tekstitettynä.