Orkesterin edessä

Suomi, 2019

Doggariklubi

Emilia Hoving, I-Han Fu ja James Kahane ovat nuoria muusikoita, jotka ovat valinneet itselleen instrumenteista kaikkein vaativimman, sinfoniaorkesterin. He opiskelevat orkesterinjohtamista Taideyliopiston Sibelius-Akatemian kapellimestariluokalla, joka on alallaan yksi maailman halutuimmista ja arvostetuimmista.

Päivästä toiseen nuoret kapellimestariopiskelijat astuvat partituureineen orkesterin eteen harjoittelemaan kapellimestarin ammattia opettajiensa herkeämättömän katseen alla. Kapellimestarin on oltava itsevarma, karismaattinen, herkkä, tarkka ja sytyttävä. Heidän tulee vakuuttaa orkesterin soittajat siitä, että tietää mitä tekemässä, vaikka oma mieli on täynnä kyseenalaistuksia ja epävarmuuksia.

Orkesterin edessä on elokuva luovasta johtajuudesta kerrottuna kolmen nuoren kapellimestarin tarinan kautta. Heitä mentoroi professori Atso Almila, joka tekee parhaansa rohkaistakseen nuoria kapellimestareita alalla, jossa kilpailu on todella kovaa. Ihailtu vieraileva professori, Radion Sinfoniaorkesterin ylikapellimestari Hannu Lintu sähköistää ilmapiirin lahjomattoman täsmällisellä palautteellaan. Yksi tämän hetken seuratuimmista kapellimestareista, Helsingin kaupunginorkesterin ylikapellimestari Susanna Mälkki korostaa opiskelijoille, kuinka tärkeää on tietää tarkalleen mitä orkesterilta pyytää ja olla periksi antamaton sen pyytämisessä.
Orkesterin edessä -elokuvassa Sibelius-Akatemian opiskelijoita päästään seuraamaan opetustilanteissa ensimmäistä kertaa näin laajasti.

Näytös KE 26.2. KLO 17.30 ja paikalla on tekijävieraita.
Näytös järjestetään yhteistyössä Dokumenttikilta ry:n kanssa.

Näytöksen jälkeen Q&A -keskustelu, jossa mukana ohjaaja Anna-Karin Grönroos, säveltäjä Salla Luhtala sekä äänisuunnittelija Tuomas Klaavo.