Mitkat pelastavat Suomen ekologian

Venäjä, 2020

Kino Lokakuu

Mitkat pelastavat Suomen ekologian on toinen osa pietarilaisen Mitki-taiteilijaryhmän elokuvasarjassa, joka on uusi versio neuvostoliittolaisesta TV-sarjasta Mesto vstrechi izmenit nelzya.

Mitki-versiossa hyväntahtoinen, hivenen tyhmä sankaripari Djadja Mitjai ja Djadja Minjai jahtaavat Gruzdev-nimistä roistoa. Sarjan ensimmäisessä elokuvassa roisto pakenee Suomeen. Toisessa osassa, Mitkat pelastavat Suomen ekologian -elokuvassa, Mitjai ja Minjai saavat pullopostissa avunpyynnön Mitka-veli Djadja Mikolta ja saavat tietää, että roisto on asettunut Heinävedelle, missä tämä tuhoaa noituuksillaan luontoa ja havittelee maaperän rikkauksia.

Djadja Mitjai ja Djadja Minjai lähtevät auttamaan suomalaista Mitka-veljeään. Matkallaan he kohtaavat muun muassa pelottavan rajavartijan, kalattomassa järvessä yksinäisyyttä potevan vedenneidon, eksyneen Pakkasukon ja järkyttävät mutanttijänikset.

Mitkat pelastavat Suomen ekologian on lähes nollabudjetilla tehty sekoitus satua ja komediaa. Se kuvattiin kahdessa kolmen päivän kuvaussessiossa elokuussa 2018 Heinävedellä ja vuotta myöhemmin Pietarissa.

Mitja ja Minjai Kino Lokakuun vieraina avajaisissa!!