JOULUTARINA

Suomi, 2007

Ensi-ilta 11.12.2020

Koko perheen suuri kotimainen jouluelokuva kertoo koskettavan tarinan siitä miten Joulupukista tuli Joulupukki.

Satoja vuosia sitten sai alkunsa maailman suurin tarina…syrjäisessä Lapin kylässä pieni Nikolas-poika (Otto Gustavsson) menettää perheensä onnettomuudessa. Kyläläiset päättävät yhdessä pitää huolta yksin jääneestä pojasta. He sopivat, että kukin perhe ottaa Nikolaksen hoiviinsa vuodeksi kerrallaan. Kerran vuodessa – jouluna – Nikolaksen on muutettava uuteen kotiin. Nikolas haluaa osoittaa kiitollisuutta kyläläisille. Hän antaa joka vuosi perheiden pienimmille läksiäislahjaksi itse veistämiään leluja. Vuosien kuluessa pojasta huolehtineita perheitä on yhä enemmän ja pian lahjoja on jouluna lähes joka tuvan portailla.

Kun kylää koettelevat nälkävuodet, on kyläläisten lähetettävä Nikolas erakoituneen puusepän Iisakin oppipojaksi. Iisakin ankarassa opissa Nikolas saa taidot, joiden avulla hän pystyisi valmistamaan entistä hienompia lahjoja yhä nopeammin. Lapsia inhoava Iisakki kuitenkin kieltää Nikolakselta lahjojen tekemisen. Joululahjaperinne on vaarassa loppua lyhyeen.

Elokuvan pääosissa näyttelee Hannu-Pekka Björkman, Kari Väänänen, Laura Birn, Mikko Kouki ja Minna Haapkylä. Elokuvan tonttuna nähdään Antti Tuisku.