JÄLJET

Puola/Saksa/Tsekki/Ruotsi/Slovakia/Ranska, 2017

Duszejko on jäänyt eläkkeelle rakennusinsinöörin virastaan, mutta toimii vielä opettajana kylän koulussa. Harmaahapsisen, keskellä metsää asuvan herttaisen naisen sydän sykkii eläimille ja hänen sieluaan viiltää jatkuva metsästäminen seudulla, jossa metsästysharrastus peritään jo äidinmaidossa. Duszejko onkin tämän tästä napit vastakkain yhden jos toisen metsästäjän kanssa ja kiireesti kielimässä poliisille salametsästyksestä, aina kun siihen on vähänkin aihetta. Kun naisen omat koirat eräänä päivänä katoavat, ei peloton Duszejko kaihda keinoja lähtiessään vihollistensa jäljille ja saattaakseen heidät varsin tukaliin oltaviin.

Maineikkaan puolalaisohjaajan Agnieszka Hollandin Jäljet on jokaisen eläinrakkaan elokuvavalinta ja metsästäjän painajainen. Se tulvii ekoa, vegeä ja ennen kaikkea hurmaavaa naisenergiaa ja -anarkiaa.

Kirjamessuviikon kunniaksi Jäljet nähdään erikoisnäytöksenä Cinema Orionissa. Elokuva perustuu Nobel-voittaja Olga Tokarczukin alkuperäisteokseen, ”Aja aurasi vainajain luitten yli ”, jonka tuore suomennos on myynnissä elokuvateatterin aulassa näytöksen yhteydessä. Elokuvanäytöksen alustaa elokuvaohjaaja Kanerva Cedeström.